Energie besparen

Wilt u energie besparen, zodat u het milieu kunt ontzien en de energierekening aan het eind van het jaar lager uit zal vallen? De rente op spaarrekeningen is bedroevend laag, maar met een investering in isolatie kunt u nog een aantrekkelijk rendement maken. U kunt jaarlijks energie besparen, waardoor uw investering zichzelf zal terugverdienen.

Isoleren van uw woning

U kunt energie besparen door uw huis te isoleren. Maak hiervoor gebruik van onze handige tips, bijvoorbeeld met het oog op de vloer, de wanden en natuurlijk de spouwmuur. Ga op zoek naar de plaatsen in uw woning waar de warmte gemakkelijk naar buiten treedt. Door dit tegen te gaan zorgt u voor meer isolatie en hoeft u minder te stoken. Uiteraard vraagt het isoleren van uw huis om een investering, maar dankzij de lagere energierekening de komende jaren kunt u dit als vanzelf terugverdienen.

Minder stoken

Een goede isolatie van uw huis zorgt ervoor dat u minder hoeft te stoken. U hoeft de kachel minder lang aan te laten, om de woning warm te houden. Zodra de woning op temperatuur is kan de warmte niet zomaar weg, dankzij de isolatie van de spouwmuur, de vloer en bijvoorbeeld de ramen door gebruik te maken van dubbelglas. Dit betekent dat er minder warmte verloren gaat en u dus minder warmte hoeft aan te vullen. U stookt minder, waardoor het u zelfs tijdens een strenge winter lukt om de energierekening behoorlijk te drukken.

Lagere energierekening

De lage energierekening zorgt ervoor dat u jaarlijks enkele tientjes tot honderden euro’s kunt besparen. Met name warmte is behoorlijk duur, omdat de prijzen voor gas een stuk hoger liggen dan de prijzen voor elektriciteit die u betaalt. Het is daarom de moeite waard om juist op dit vlak energie te besparen. Daarnaast zorgt u er met het isoleren van uw huis voor dat u op een meer groene wijze kunt stoken. U verbruikt minder energie, waardoor de belasting op het milieu zal afnemen en u uw steentje kunt bijdragen voor een beter milieu voor ons allemaal.