Isolatieplaten

Wilt u gebruik maken van isolatieplaten? U kunt deze gebruiken om uw gevel te isoleren, maar het is daarnaast mogelijk om ze op de vloer te plaatsen. Ga uit van het doel dat u voor ogen heeft en kies de isolatieplaten die daar het best bij aansluiten.

Isolatie en temperatuur

U kunt de isolatieplaten onder andere gebruiken om de temperatuur in huis beter vast te houden en er daarmee voor te zorgen dat u minder hoeft te stoken. U zorgt ervoor dat de koude van buiten niet de kans krijgt om binnen te dringen, terwijl u aan de andere kant minder hoeft te stoken om het aangenaam warm te krijgen. Plaats de isolatieplaten tegen de gevel, of zorg er op de vloer voor dat de koude niet de kans heeft om via de kruipruimte binnen te komen.

Isolatie en geluid

U kunt de isolatieplaten daarnaast ook gebruiken om ervoor te zorgen dat de onderburen geen last zullen hebben van het geluid, op het moment dat u met hakken door de kamer loopt. Gaat u wonen in een appartement? Dan is de kans groot dat u aan bepaalde normen dient te voldoen, bijvoorbeeld om het geluid met 10 dB te dempen. U kunt dan gebruik maken van isolatieplaten, of andere materialen die voor voldoende isolatie van het geluid zorgen. U voorkomt daarmee dat u voor overlast zorgt, los van het feit dat u zich ook kunt richten op het behouden van de temperatuur.

Ondervloer voor laminaat

Op het moment dat u een laminaat vloer wilt gaan leggen is het van groot belang om goed naar de ondervloer te kijken. Het voorkomt beschadigingen, kan geluid dempen en zorgt voor voldoende isolatie. U zorgt er met de isolatieplaten voor dat u de vloer op een degelijke manier kunt leggen en u er zeker van kunt zijn dat de temperatuur niet te gemakkelijk omlaag kan duiken. In plaats daarvan kunt u de warmte goed vasthouden en zorgt u ervoor dat u de energierekening omlaag kunt brengen. Isolatieplaten zijn wat dat betreft zowel op de vloer als tegen de wand van een grote toegevoegde waarde.