Na-isoleren van huizen

Het na-isoleren van huizen vormt op dit moment een interessante keuze. U kunt nu profiteren van slechts 6% Btw op de arbeidskosten, wat betekent dat u minder betaalt voor dezelfde isolatie. Dit kan u een besparing van honderden euro’s opleveren, bovenop het voordeel van het isolatiemateriaal zelf.

De spouwmuur en de vloer

Het na-isoleren van huizen is mogelijk op een aantal verschillende manieren. U kunt zich bijvoorbeeld richten op de spouwmuur, met name in bestaande woningen een bekende plaats waar de warmte naar buiten verdwijnt. Door de spouwmuur te isoleren zorgt u ervoor dat u de warmte binnen uw woning beter vast kunt houden, zodat u minder hoeft te stoken en de energierekening duidelijk omlaag zal gaan.
Richt u daarnaast op de vloer, bijvoorbeeld via de kruipruimte. Wilt u de vloer er niet uit hoeven halen, maar wel gebruik maken van isolatie? U kunt de vloer laten isoleren vanuit de kruipruimte, wat betekent dat dit ook in bestaande woningen geen enkel probleem hoeft te vormen. Op die manier kunt u uw huis isoleren en ook na 10 of 20 jaar op energie gaan besparen.

Gebruik dubbelglas

Ten derde kunt u uw huis isoleren door u te richten op het gebruik van dubbelglas. Met name oude woningen maken gebruik van enkel glas, wat ervoor zorgt dat de warmte gemakkelijk naar buiten verdwijnt, of de kou zelfs gewoon naar binnen komt. Maak gebruik van dubbelglas, om dit op een effectieve wijze tegen te gaan. U zorgt er op die manier voor dat u uw huis kunt isoleren, terwijl u de investering die u doet de komende jaren terug kunt verdienen.

Isoleer het dak

Tenslotte kunt u uw huis isoleren door u te richten op het dak. Is er nog geen sprake van isolatie en wilt u bijvoorbeeld een kamer op zolder gaan gebruiken? U kunt het dak laten na-isoleren, waardoor het niet nodig is om de constructie zelf opnieuw aan te brengen of grondig aan te passen. Alles blijft bij het oude, al maakt u nu gebruik van isolatie en zorgt u ervoor dat de energierekening aan het eind van het jaar een paar tientjes tot honderden euro’s goedkoper uit zal vallen.