Spouwmuurisolatie

Wilt u gebruik maken van spouwmuurisolatie? U kunt er daarmee voor zorgen dat u de temperatuur in huis goed op peil kunt houden, zonder dat u de verwarming flink op hoeft te stoken. U doet wat dat betreft een waardevolle investering, die u dankzij de lagere energierekening vanzelf terug zal verdienen. Daarnaast zorgt spouwmuurisolatie voor meer comfort in uw woning.

Gaten boren

Om gebruik te kunnen maken van spouwmuurisolatie dient u gaten te laten boren in de gevel. Dit maakt het mogelijk om de muur te vullen met het vulmateriaal, dat er uiteindelijk voor zal zorgen dat de muur de warmte beter vast kan houden. Deze gaten boort de specialist zoveel mogelijk in de voegen, waardoor het niet nodig is om door de stenen heen te boren. Dit zorgt er onder andere voor dat het later gemakkelijk is om de spouwmuurisolatie af te werken, zodat u hier nauwelijks iets van terug zal zien.

Vullen van de muur

Het vullen van de muur staat voor het daadwerkelijke aanbrengen van de spouwmuurisolatie. U zorgt er daarmee voor dat er een isolerend materiaal in de muur terechtkomt, doorgaans in de vorm van speciale schuim kogels of bollen. Deze zorgen ervoor dat ze de warmte binnen uw woning beter vast kunnen houden, terwijl de kou van buiten geen kans krijgt om binnen te dringen. Hierdoor kunt u uw woning op een goede manier isoleren, zodat de energierekening lager uitpakt en u de investering in spouwmuurisolatie als het ware vanzelf kunt terugverdienen.

Spouwmuurisolatie afwerken

Tenslotte zullen de specialisten de spouwmuurisolatie weer netjes voor u afwerken, zodat daar vanaf buiten haast niets meer van te zien valt. De gaten in de voegen worden netjes dicht gesmeerd, met een materiaal dat dezelfde kleur heeft als het oorspronkelijke materiaal. Dit leidt ertoe dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de uitstraling, terwijl u kunt rekenen op een praktische winst. U kunt de kosten van de spouwmuurisolatie vanzelf terugverdienen, terwijl u daarnaast kunt rekenen op meer comfort in een heerlijk warme woning, ook tijdens de maanden waarin het kwik de neiging heeft om flink te dalen.